Dator förr och nu

Computer past and presentDet är stor skillnad på alla de datorer som finns idag och de som fanns i datorns unga år. Den största skillnaden i det fallet är naturligtvis storleken. När det var nytt med datorer, kunde en enda dator i stort sett ta upp platsen av ett helt rum, medan de idag enkelt kan tas med i en väska var i världen du än ska fara. Något annat som är en stor skillnad, är att den teknik som används vid framställning av delar till moderna datorer ger dessa en mycket högre prestanda än vad de gamla hade. Det gör att den dator du tar med dig i din väska slår den som tog upp ett helt rum med hästlängder.

Här finns det även något som fortfarande är ganska snarlikt och har varit konstant ända sedan den första datorn för bruk i hemmet och på företag skapades. Det handlar om vilka delar som behöver finnas i form av komponenter för att en dator ska kunna fungera. Några få förändringar har skett och det har naturligtvis tillkommit flera olika delar som kan finnas i datorer för att ge den andra funktioner än de få delar som egentligen behövs för att det ska bli en dator.

Idag används datorer även till många fler saker och uppgifter än vad de gjorde förr. Det är också många fler människor som har tillgång till och är ägare av en dator. Här beror detta naturligtvis på att alla behöver en dator för att vara effektiva och komma åt allt det de behöver i dagens moderna värld för att göra det dagliga livet så enkelt som möjligt. Det beror också på att en dator idag går att köpa för bråkdelen av vad de kostade då detta var något nytt, exklusivt på marknaden som inte vanliga människor hade råd med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *